نکات عکاسی در سفر را یادبگیرید / همه ما در تعطیلاتمان مرتکب کمی تنبلی می شویم. این برای اغلب بخش های سفر بدک نیست چرا که همه به کمی استراحت و بی خیالی نیاز داریم، اما اغلب نیز به پشیمانی ختم می شود. شاید وقتی از بین منظره ها و صحنه های فوق العاده عبور می کنیم دوربینمان را درون اتاق جا گذاشته باشیم. شاید هم خیلی سهل انگارانه عکاسی کنیم و وقتی متوجه شویم می توانسته ایم بهتر عکاسی کنیم که در خانه به مرور عکس ها می پردازیم. مهم نیست که چه نوع دوربینی دارید، فقط یک چیز مهم است:اگر چند “قانون” عکاسی را بدانید، می توانید عکس های بهتر، جالب تر و جذاب تری بگیرید.
۱ . قانون یک سوم ها را بدانید
عکاسی مثل این متعادل به نظر می رسد و برای این موضوع باید ممنون قانون یک سوم ها باشید. برای استفاده از این قانون فقط تصور کنید که صحنه را به سه قسمت تقسیم کرده اید؛ چینشی شبیه یک صفحه دوز. هر یک از سوژه های اصلی را در هر یک از خطوط قرار دهید. (یا در یکی از چهار نقطه، وقتی خط ها را بردارید) تضمین می شود که عکس خوبی بگیرید.
۲ . نقض قانون یک سوم ها
البته که لازم نیست اسیر قوانین شوید. متعادل کردن عناصر کلیدی می تواند در عکس تنش بیشتری ایجاد کند. درست مانند این عکس که در آن می توانید ببینید که علامت آبی پایین به نظر می رسد؛ جایی که خط یک سوم باید قرار داشته باشد. نکات عکاسی در سفر
۳ . استفاده از خطوط برجسته
می توانید از جاده ها، مسیرها یا مثل این عکس از یک کابل برق استفاده کنید تا بیننده را از طریق عکس به نقطه مورد نظرتان هدایت کنید. در این عکس پرندگان روی کابل یک امتیاز محسوب می شوند.
۴ . عکس برداری پانوراما
گاهی اوقات بهترین راه برای گفتن داستان یک مکان این است که به صورت گسترده (پانوراما) از آن عکس بگیریم. هیچ نوع عکس دیگری نمی تواند به این وسعت تصویر میدان شهر را ثبت کند.
خبر خوب این است که گرفتن عکس پانوراما آسان است. فقط دنباله ای از عکس ها بگیرید و مطمئن شوید که حدود یک سوم از هر کدام با عکس دیگری تداخل دارد؛ سپس از یکی از برنامه های متعدد برای چسباندن عکس ها به هم استفاده کنید تا آنها را به طور خودکار به هم متصل کنید. برای مثال می توانید برای اینکه این کار را به صورت رایگان و آسان انجام دهید از Windows Photo Gallery استفاده کنید.
۵ . هر عکس را می توانید اصلاح کنید
فراموش نکنید که عکس ها تنها با فشار دکمه شاتر درست نمی شوند؛ هر عکسی را می توان با یک ویرایش کوچک روی کامپیوتر اصلاح کرد. این عکس را در نظر بگیرید که در آن ستون طلایی قبل از دیوار روشن در فضای باز معلوم است و آن را با عکس اصلی تغییر نیافته مقایسه کنید.
برای اینکه عکس نهایی را ایجاد کنید، ستون ها و سقف را –که در سایه بودند و در نتیجه زیاد دیده نمی شدند- به صورت انتخابی با استفاده از یک برنامه ویرایش عکس روشن کنید. بدون این تغییر، عکس زیاد جالب به نظر نمی رسید. نکات عکاسی در سفر
۶ . به نمایش گذاشتن حرکت با حالت اکسپوژر (exposure)
عکس هایی که صحنه حرکت را نشان می دهند سحرآمیز هستند. آن ها زمان را نگه می دارند. اما همزمان ما را با توهم حرکت دست می اندازد. برای گرفتن عکسی شبیه این باید تا اواخر روز و غروب خورشید صبر کنید. دوربین تان را روی سه پایه قرار دهید و آن را روی حالت نوردهی دستی قرار دهید. سرعت شاتر را روی یک ثانیه قرار دهید و نتیجه را ببینید. سرعت های مختلف شاتر و دیافراگم را امتحان کنید تا زمانی که نتیجه برایتان راضی کننده باشد.
۷ . در جستجوی چشم اندازهای غیرمعمول باشید
اگر شما هم از همان سوژه هایی عکاسی کنید که گردشگران دیگر می کنند، عکس هایتان هم درست مانند آن ها به نظر می رسد. برای تغییر روش به دنبال چشم اندازهای غیر معمول باشید. مستقیم به سمت بالا نگاه کنید، یا مثل این عکس مستقیم به پایین نگاه کنید. نکات عکاسی در سفر
۸ . به دنبال سوژه های غیر معمول باشید
می توانید به این موضوع فکر کنید:“عکس گرفتن از لباس های شسته شده مردم”. ممکن است فکر کنید که سوژه خوبی نیست اما این عکس ثابت می کند که این مدل کج گرفتن عکس می تواند سرگرم کننده باشد. به دنبال سوژه های غیر معمول باشید.
۹ . عکاسی پیرامون نور، رنگ و هندسه است
عکاسی مخلوطی از نور و رنگ و هندسه است و اگر فکر می کنید این شرایط تصادفی است، می توانید موقعیت هایی پیدا کنید که -به دلیل آرایش عناصر، رنگ ها یا هر دو- تبدیل به عکس های جذابی شود. نکات عکاسی در سفر
۱۰ . گاهی اوقات اتفاقی عالی می افتد (اگر منتظر آن باشید)
صبر یک فضیلت در عکاسی است؛ حتی اگر همسفران تان آن را قبول نداشته باشند. برای مثال برای عکس گرفتن از این صحنه عکاس حدود ۵ دقیقه روی یک زانو نشسته است و صبر کرده است تا محوطه از عبور گردشگران خالی شود. و پس از آن هنگام عکاسی از مخزن، شیر آتش نشانی و نقاشی های دیواری، کبوتر ها به طور غیر منتظره آمدند و باعث ثبت عکسی شد که ارزش صبر کردن را داشت.
۱۱ . در شب عکاسی کنید
هر مکانی کاملاً در شب چیز متفاوتی می شود. خورشید غروب می کند و چراغ ها روشن می شوند. به سه پایه های مسافرتی بسیار سبک مجهز باشید تا بتوانید از نوردهی طولانی مدت استفاده کنید و دوربین تان را روی ۲، ۸، یا حتی ۱۵ ثانیه تنظیم کنید تا یک صورت کاملاً متفاوت از مکانی که به آنجا سفر کرده اید را ببینید.
۱۲ . حیات وحش محلی را فراموش نکنید
در نهایت از حیات وحش (سگ، گربه، سنجاب یا کبوتر) غفلت نکنید. یک قلمرو پادشاهی از تمام حیوانات در انتظار شاتر شما هستند. نکات عکاسی در سفر