اگر تا به حال از نرم افزار ایندیزاین که یکی از نرم افزارهای زیر مجموعه شرکت ادوبی است استفاده نکرده باشید و می خواهید به تازگی با آن آشنا شوید ممکن است از خود بپرسید که “ایندیزاین چیست و چرا باید از آن استفاده کنم؟” یا “چه زمانی باید استفاده از ایندیزاین را در مقابل سایر نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ و ایلوستریتور انتخاب نمایم؟”
در این مقاله در مورد این موضوع بحث خواهیم کرد که نرم افزار ادوبی ایندیزاین چیست و چه امکاناتی را برای ما ارائه می دهد، در چه پروژه هایی لازم است از ایندیزاین استفاده کنیم و چرا ایندیزاین یکی از بهترین نرم افزارهای ارائه شده از طرف شرکت ادوبی است؟
اَدوبی ایندیزاین (به انگلیسی: Adobe InDesign)
یک برنامهٔ رایانهای رایج در زمینهٔ نشر رومیزی ساختِ شرکت اَدوبی است. این نرمافزار در صنعت چاپ و صفحهآرایی بهکار میرود و صورت کلی برای گردآوردن و کنار هم قراردادن نوشته و عناصر نگارهای در قالب صفحات است و عمدتاً به صورت مستقیم برای نگارش و ویرایش متون و نیز ایجاد و تغییر فایلهای تصویری بهکار نمیرود. از این نرمافزار بیشتر در آمادهسازی مجلات، کتابها، سررسیدها، بروشورهای تبلیغاتی ، صفحات مجلات، روزنامه ها، پوستر، کارت ویزیت، کارت پستال، استیکر، کمیک و انواع دیگر اسناد و رسانه های چاپی استفاده می شود استفاده از ایندیزاین مانند داشتن قلم و کاغذ در دستان شما است و به راحتی می توانید طرح های مناسب برای متون چاپی را در آن ایجاد نمایید.
ایندیزاین دارای قابلیتهای بسیاری در حروفنگاری و صفحهآرایی است که از آنها میتوان تنظیم حروف، ایجاد سبکهای حروف (typographic styles)، ابزار برای تنظیم دقیق قرارگیری عناصر گرافیکی، قابلیت استخراج خودکار اطلاعات از فرمتهای متنوع و تنظیم اندازههای ستونها، کادرها و صفحهبندی را نام برد. این نرمافزار مانند سایر نرمافزارهای طراحی گرافیک ساخت شرکت اَدوبی، قابلیت ایجاد فایلهای پیدیاف را برای آسانسازی روند آمادهسازی طرحها برای چاپ یا پخش در اینترنت را دارد.
تاریخچه
ایندیزاین در واقع جانشین نرمافزار پیجمیکر است. نرمافزار پیجمیکر در ابتدا به کمپانی آدولس تعلق داشت، در اوخر ۱۹۹۴ ادوبی با خرید شرکت آدولس پیجمیکر را از آن خود میکند؛ ولی چند سال بعد پیج میکر بازار خود را در رقابت با نرمافزار کمپانی کوارک، کوارک اکسپرس تقریباً از دست میدهد. کمپانی کوارک اظهار میدارد که قصد دارد سهام ادوبی را بخرد.
ادوبی پیشنهاد کوارک را رد کرده و در عوض کار بر روی یک نرمافزار تازه را آغاز میکند. این پروژه با اسم “شوکسان” توسط شرکت آلدوس آغاز میشود، سپس نامش به “K2” تغییر میکند و در نهایت در سال ۲۰۰۰ با نام ایندیزاین منتشر میشود.
دلیل استفاده کردن از نرم افزار
- پشتیبانی کامل از زبان فارسی
- قابلیت ایجاد قالب و متن چند ستونه
- امکان وارد کردن متن از نرم افزار word به آن
- دارا بودن امکانات نرم افزار هایی از قبیل : پیج میکر ، کوارک و ایلوستریتور
- سرعت در انجام کارهایی از قبیل : تنظیمات چاپی و صفحه بندی و صرفه جویی در زمان
- قابلیت ایجاد فایل pdf به منظور ساده سازی روند آماده کردن طرح مورد نظر دارد در نتیجه طراح را از آماده سازی فرم خروجی برای چاپ معاف میکند.
کاربرد های دیگر نرم افزار ( ADOBE INDESIGN )
- روزنامه
- کاتالوگ تبلیغاتی
- حروف نگاری
- ستون بندی
- کادر بندی
- صفحه بندی
از دیگر ویژگی های نرم افزار
- تنظیم حروف
- ایجاد سبک حروف (typographic styles)
- دارای ابزار بابت تنظیم دقیق قرارگیری عناصر گرافیکی
- قابلیت استخراج خودکار اطلاعات از فرمت های متنوع
- تنظیم اندازه ستون ها و کادرها
- به دلیل محیط سازگار و هماهنگی که بادیگر نرم افزار های photoshop , illustrator ,acrobat , flash دارد ، هدایت پروژه بسیار راحت تر شده و قدرت کارایی نرم افزار بالا رفته است.
- ذخیره اتوماتیک تغییرات اعمال شده روی پروژه و خودکارسازی کارها
- امکان جستجو و جایگیزینی کلمات و … با استفاده از ابزارهای خاص پیشرفته
- امکان ذخیره کردن پروژه با فرمت pdf و xhtml به منظور نمایش در اینترنت و وب
- ایجاد و مدیریت پروژه های تعاملی با استفاده از سرویس های آنلاین شرکت adobe
خلاصه:
بطور خلاصه مي توان گفت با استفاده از نرم افزار اينديزاين زمان مورد نياز جهت تنظيمات چاپي و صفحه بندي بسيار كمتر مي شود. و به سهولت مي توان در زماني كم كارهاي بسيار جالبي را ارائه نمود.
با توجه به تعدد سفارشات در حوزه طراحی کاتالوگ ، بروشور صفحه آرایی مجلات و… استفاده ترکیبی از ادوبی ایندیزاین و فوتوشاپ همیشه در بین کاربران وجود داشته دلایل استفاده از این نرم افزار نیز کاملا قابل دفاع می باشدمحیط کاری آسان و کاربردی برای طراحانی که قبلا با فوتوشاپ ، ایلیستریتور و دیگر محصولات شرکت ادوبی کار کرده اند و امکان سوئیج بین این نرم افزارها و همچنین نسخه خاورمیانه ایندیزاین و پشتیبانی کامل از راست چین را میتوان دو عامل مهم انتخاب ایندیزاین توسط کاربران و مخاطبان بیان کرد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.